Priser på håndværkere

Hvad er fornuftige priser?

At finde en håndværker som du kan stole på, kan give dig mere ro i sindet end at finde den rigtige terapeut.

En håndværker tager ofte forskellige tilgange til en indledende konsultation og gebyrer.

Nogle kommer og kigger for at give et tilbud, mens andre er glade for at give dig en pris over telefonen.

Mange opkræver en timesats plus diverse tillæg for transport og materialer, andre kommer med en fast projektpris.

København Byg håndværker

Hvor meget koster en håndværker?

En timesats anvendes typisk på små job med en minimumafgift (normalt en timepris eller et fast opstartsbeløb).

Aftale om pris forud for tiden.

Så længe du kan give tilstrækkelige detaljer om dit projekt, bør en håndværker være i stand til at give dig et skriftlig tilbud, før du starter et projekt. Dette tilbud bør indeholde en forventning om projektets omfang, en beskrivelse af slut produktet inklusiv eventuelle materialer der indgår i projektet samt en vurdering af, hvor længe det vil tage. Håndværkeren vil basere sin pris på disse faktorer.

Projekter kan vokse og ændre sig undervejs, men enhver ændring, der kan medføre en stigning i prisen, skal godkendes af dig, før håndværkeren fortsætter. Uforudsete komplikationer kan også få prisen til at stige.

Bør du bede om timepriser eller fast pris?

En håndværker har normalt fleksibilitet til at opkræve ydelser på en eller anden måde: time eller flat rate. Du kan muligvis forhandle med ham eller hende om hvilken vej at opkræve.

Lad os se på, hvordan de to udregnings modeller er forskellige.

 

Vi forudsætter et job der vil tage 3 timer udføres fra start til slut.

Med en timepris på 600 kr. vil du bruge 1.800 kr.

Hvis vi antager, at det samme arbejde bliver tilbudt som fast pris, vil prisen typisk ligge på mellem 2.400 og 2.700 kr.

Det betyder, at timeprisen er steget fra fra 600 kr. til minimum 800 kr.

Håndværkeren er nødt til at sikre sig hvis der er noget der driller og tager uventet lang tid, så vil han sikre sig, at det skal gå meget galt, før han taber penge på opgaven.

Omvendt kan det også godt være arbejdet går bedre end forventet og opgaven måske er udført på 2 timer så har håndværkeren haft en endnu større time betaling.

Fordelen ved timeløn er at du kan holde udgiften nede hvis du har en dygtig professionel håndværker. Ulempen ved timepriser er at du aldrig ved præcist hvad det koster før opgaven er fuldført.

Fordelen ved fastpris er at du altid ved præcist hvad dit projekt vil koste inden opstart. Ulempen ved fastpris er at du i de fleste tilfælde betaler en dyre timepris for din håndværker når opgaven er fuldført.

En erfaren håndværker arbejder typisk hurtigere end en uerfaren håndværker simpelthen fordi, han ved på forhånd, hvad der er involveret, og hvilke komplikationer der kan opstå. Han ved, hvilke problemer der skal kigges efter, og hvordan man kan undgå mange fejl.

Dette betyder imidlertid ikke, at du betaler mindre i timen. Det betyder ikke, at den mindre erfarende håndværker er billigere, faktisk kan du muligvis se en højere timepris.

En erfaren håndværker bør have en højere timepris, fordi han eller hun kan få jobbet færdigt hurtigere og med et flot slutresultat. Selvfølgelig garanterer en højere sats ikke nødvendigvis en mere erfaren håndværker. Spørg derfor om, hvor længe de har arbejdet professionelt.

Hold dine omkostninger nede!

Uanset projektet bør du aldrig betale mere end nødvendigt for at få fuldført arbejdet. Nogle ekstra gebyrer er uundgåelige, men bestræb dig på at fjerne så mange af disse udgifter som muligt. Når du ansætter en håndværker, så husk disse tips for at hjælpe med at holde omkostningerne nede:

Fjerne møbler og andre forhindringer. Dette gør hans arbejde nemmere, og hvis du betaler i timen, reduceres mængden af ​​tid på jobbet. Dette gælder især for større job. F.eks. fjernelse af din brødrister eller andre husholdnings apparater for at komme til at skifte stikkontakten, rydning af et værelse til udskiftning af tæpper eller hvis der skal males.

Få garantier i dit tilbud, f.eks. se om de er medlem af byggaranti ordningen.

Har din håndværker lovet dig en særlig timepris som førstegangskunde? Er du lovet, at arbejdet ville ske på en bestemt dato? Var materialet garanteret i en bestemt kvalitet? Eventuelle løfter eller garantier, som din håndværker tilbyder dig, skal fremgå af dit skriftlige tilbud..

Hvis du forstår processen og stiller de rigtige spørgsmål, kan dit forhold til din håndværker være super godt fra start af.

Kontakt os

København Byg ApS - Hammerholmen 15, 2650 Hvidovre

}

Mandag til søndag 24/7

info@kbhbyg.com

26 36 26 18

CVR 39801167

Er du klar til at få et uforpligtende tilbud?

Er du klar til at få et uforpligtende tilbud?